Traineeship Hbo/Wo

De werving voor 2024 is gesloten. De volgende werving start in maart 2025.

Je bent net afgestudeerd aan de hogeschool of universiteit of staat op het punt van afstuderen. Maar, wat daarna? Misschien dat een traineeship bij Vitens iets voor jou is! Wat ons traineeship uniek maakt? Je kunt vol creativiteit je eigen traineeship vormgeven. Jouw wensen en behoeften staan voor ons centraal, zodat jij kunt ontdekken waar jouw kracht, energie en unieke bijdrage zit. Tegelijkertijd lever je een bijdrage aan een essentieel product voor onze maatschappij: drinkwater. 

Als trainee krijg je 2 jaar lang de kans om Vitens en de drinkwatersector te ontdekken! Iedere dag 1 miljard liter drinkwater van topkwaliteit winnen, zuiveren en leveren is een uitdaging van formaat. Vooral als je dat duurzaam wil doen, met oog voor de belangen van mens, natuur en maatschappij. Vitens heeft zichzelf als doel gesteld om voor 2030 Elke druppel duurzaam te maken. Een stevige ambitie die vraagt om ambitieuze trainees!

Hoe ziet het traineeship eruit?  

Uiteraard trappen we het traineeship af met een introductieperiode. Tijdens deze eerste periode maak je kennis met de organisatie, je medetrainees en met 'Vitensers', je nieuwe collega's. Zo ga je onder andere een dag op pad met een monteur, bezoek je een productielocatie, maak je kennis met directeuren en managers en neem je een kijkje bij de afdeling die in direct contact staat met onze miljoenen klanten.

Gedurende de twee jaar werk je aan diverse opdrachten, zowel individueel als samen met je medetrainees. Naast de inhoudelijke ontwikkeling, ga je ook aan de slag met jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor bieden we je interne en externe opleidingen, coaching en intervisie.  

Samen kijken naar jouw kracht om vanuit daar jouw verdere ontwikkeling binnen Vitens vorm te geven. Dit kan zowel in de richting van (project-, proces-, team-) management als de rol van (technisch) specialist. 75% tot 100% van onze trainees blijft na hun traineeship bij Vitens werken. Een resultaat waar we trots op zijn!

Bekijk de korte videoimpressie van de traineeship

Op zoek naar verschillende profielen

Naast de organisatie brede plekken waar je op kunt reageren met alle studieachtergronden, zijn we ook op zoek naar specifieke profielen. Weet je nog niet in welke rol of op welke afdeling je aan het werk wilt? Dan is de organisatie brede plek de beste match voor jou. Je kan solliciteren met iedere studieachtergrond. Het belangrijkste is affiniteit met water en duurzaamheid en een nieuwsgierig, leergierig en een zelfstandig karakter! 

Misschien weet je al dat je waarschijnlijk binnen een bepaald interessegebied aan de slag wilt, maar ben je nog zoekende naar de juiste rol en/of afdeling én kies je wel graag voor een traineeship in plaats van een startersrol. Solliciteer dan op één van de plekken met de focus op ICT, hydrologie of procestechnologie.

De specifieke profielen

ICT
Heb jij een ICT gerelateerde achtergrond en/of affiniteit met ICT? Dan is deze track misschien wel geschikt voor jou. Thema's waar je je onder andere mee bezig kunt houden zijn AI, Cyber security, Cloud development (AWS), Procesmanagement, Datamanagement, RPA, Architectuur, Digital Twin en Low code development. Je kunt rouleren tussen de verschillende teams binnen ICT (9 stuks) en kunt ook ICT- of data gerelateerde opdrachten oppakken bij andere afdelingen van Vitens.

Hydrologie
Binnen deze track kun je je nog steeds breed ontwikkelen, maar zal de hoofdfocus liggen op hydrologie en het Vitens Waterexpertisecentrum. Thema's waar je aan kunt denken zijn het bijdragen aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening vanuit hydrologie, het flexibeler en duurzamer maken van onze drinkwaterbronnen, het (door)ontwikkelen van innovatieve winconcepten en zuiveringsstappen, digitale (real-time) informatietools ontwikkelen voor waterkwaliteit en (grond)waterbeschikbaarheid en experimenteren, modelleren en veldonderzoek doen t.b.v. optimalisatie en onderzoek. Minimaal 50% van het traineeship zal je je bezighouden met dit soort vraagstukken. Het overige deel van je traineeship is in te vullen bij andere afdelingen, op basis van jouw interesse.

Procestechnologie
Binnen deze track kun je je nog steeds breed ontwikkelen, maar zal de hoofdfocus liggen op procestechnologie en het Vitens Waterexpertisecentrum. Thema's waar je aan kunt denken zijn het bijdragen aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening vanuit procestechnologie, onderzoek en implementatie van AI, proefonderzoek doen naar verschillende zuiveringstechnieken en het ontwikkelen van de digitale tweeling (kwaliteit en/of kwantiteit). Minimaal 50% van het traineeship zul je je bezighouden met dit soort vraagstukken. Het overige deel van je traineeship is in te vullen bij andere afdelingen, op basis van jouw interesse.

Meteen solliciteren?

Ben jij de trainee die de uitdaging wil aangaan om te ontdekken waar jouw kracht en passie ligt, Vitens wil verrijken met jouw frisse kennis en met een kritische blik wil werken aan onze uitdagende strategie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Online Meet&Greet's

Heb je interesse in het traineeship, maar twijfel je nog of het iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor een online Meet&Greet op donderdag 18 april (12:00 - 14:00) of op woensdag 1 mei (15:00 - 17:00) en leer Vitens beter kennen! Tijdens deze online bijeenkomst zul je meer horen over het traineeship en kun je in gesprek met (oud)trainees in verschillende break-outrooms! Aanmelden voor de Meet&Greet van 18 april kan tot en met 14 april en aanmelden voor de Meet&Greet van 1 mei kan tot en met 25 april. Stuur hiervoor een mail naar traineeship@vitens.nl. Na aanmelding ontvang je alle benodigde informatie via de mail.  

Lees over de ervaring van een oud-trainee

Denise van Vliet, oud-trainee:

In twee jaar doe je zoveel verschillende opdrachten, hierdoor leer je niet alleen de organisatie goed kennen, maar kom je er ook echt achter wat je wel en niet leuk vindt in je werk. Dat is heel waardevol voor je carrière na het traineeship.

Lees hier het hele verhaal van Denise van Vliet