Afstudeerstage Waterexpertisecentrum

Tijdens mijn minor werd het vak Watertechnologie behandeld, hier ontstond mijn interesses voor 'water'. Met het afstuderen op komst leek het mij leuk en uitdagend, om met mijn technisch bedrijfskundige studie, aan de slag te gaan met een opdracht bij een drinkwaterbedrijf. Dit werd Vitens.

Onderzoek met impact
Vitens is een fijne afstudeerplek, ik ervaarde veel vrijheid en flexibiliteit tijdens het opstellen en uitvoeren van mijn onderzoek. Er liggen uitdagende vraagstukken waar je als stagiair/afstudeerder veel impact mee kan maken. Tijdens mijn afstuderen heb ik mij bezig gehouden met het proces voor de aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten. In het onderzoek lag de focus op de rol van de procestechnologen vanuit het Waterexpertisecentrum van Vitens.

Ik ben met open armen, veel aandacht en tijd ontvangen. Ik kon uitgebreid kennis maken met de verschillende afdelingen en aspecten van Vitens. Ik ervaarde dat ik met mijn onderzoek impact kon maken en dat het relevant werd gevonden, dit gaf mij veel energie en motivatie. Stakeholders staan tijdens het onderzoeken naast je en helpen je graag waar nodig. 

Interesse gewekt
De verwachtingen die ik vooraf had, zijn uitgekomen. Zowel mijn interesse als mijn kennis in het 'water maken' is gegroeid. Daarnaast ben ik persoonlijk gegroeid op het vlak van professionaliteit en ook in het toepassen van de studievaardigheden in een werkomgeving. Het is belangrijk om vooraf een goed gevoel te hebben bij een bedrijf, dit was voor mij het geval bij Vitens, en dit maakte de gehele periode die ik hier zat heel prettig!